Segway Ninebot Zing C8

De Segway Ninebot Zing C8 is speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar met een lengte tussen de 115 en 145 centimeter. De Zing C8 is licht in gewicht, haalt een topsnelheid van zestien kilometer per uur en heeft lichtgrijze en catchy geel design. Het dragen van een helm wordt altijd geadviseerd.

De Segway Ninebot Zing C8 heeft een 120 Watt sterke elektromotor, aangevuld met een 2,5Ah li-ion accu. Samen zorgen ze er voor dat je op een volle accu met de e-step ruim tien kilometer kunt rijden. Accu leeg? Je laadt hem binnen twee en een half uur weer volledig op.

Veiligheid voor alles

Uiteraard zijn alle e-steps ontwikkeld met het oog op veiligheid, maar omdat de Zing C8 speciaal voor kinderen is gemaakt is er nog meer aandacht gegeven aan dit aspect. De e-step heeft een achterrem voor extra veilig remmen. Daarnaast heeft de Segway naast de mechanische handrem aan de linkerkant van het stuur ook een intern remsysteem. De sensor van dit systeem registreert de poging om te remmen, waardoor het de stroomtoevoer beperkt voor een veilige en meer efficiënte stop.

Rijmodi

De Zing C8 heeft drie verschillende rijstanden (rijmodi): veilig, cruise en turbo. Bij laatste stand kan de e-step de topsnelheid van zestien kilometer per uur halen. In de veilige modus gaat de Segway niet harder dan zes kilometer per uur. Met de cruise stand moet je de step eerst aanlopen, waarna de e-step een constante snelheid aanhoudt afhankelijk van de aanloopsnelheid. Een lampje op het display geeft duidelijk aan in welke modus de e-step staat. Met zijn zes inch banden staat de e-step altijd stevig op de weg. De step heeft een waterdichtheid IPX4 en is dus plenswaterdicht: hij kan tegen een buitje onderweg.

Stevig en sterk

Het frame van deze Segway heeft een dubbele buis, waardoor de e-step sterk en duurzaam is en tegen een stootje kan. En ten slotte, maar niet het minst belangrijk: de accu van deze Segway is heel compact en zit in de voetenplank. Hierdoor wordt het zwaartepunt van de e-step verlaagd en ervaart het kind nog meer stabiliteit en balans tijdens het rijden.

De handgrepen zijn gemaakt van TPR (Thermo Plastic Rubber). Dit materiaal heeft een goede anti-slip werking en voorkomt dat handen makkelijk van het stuur glijden. Ook voelt het prettig aan de handen, en wordt het niet ijskoud op een frisse dag.

Opvouwbaar

De e-step opbergen of in de auto leggen? Binnen een paar seconden heb je de Segway Ninebot Zing C8 eenvoudig uit elkaar gehaald of in elkaar gezet. De hele e-step weegt maar negen kilo, dus je kan hem eenvoudig aan de hand meedragen.

Is je kind wat groter en wil hij graag een Segway, of is je kind de C8 ontgroeid? Dan kan je kiezen voor de Segway Zing C10. Deze e-step is geschikt voor kinderen van acht tot en met veertien jaar met een lengte van 130 tot 160 centimeter.

.